Μέρκελ: Η κρίση χρέους δεν έχει περάσει ακόμη

Η κρίση χρέους «δεν έχει περάσει ακόμη» εκτίμησε την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η «σχετική νηνεμία» που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη είναι απλώς μια μεταβατική «φάση».

«Όσον αφορά την εξέλιξη αυτής της κρίσης, δεν μπορούμε να πούμε πως σήμερα αυτή έχει τελειώσει, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μία από τις ποικίλες φάσεις της κρίσης αυτής», τόνισε η Μέρκελ σε βουλευτές του κόμματός της (CDU) σε εκδήλωση με θέμα «Σταθερές Συνθήκες για τη Βιομηχανία και θέσεις Εργασίας στη Γερμανία».

«Βρισκόμαστε σε αποφασιστικό σημείο: ποιες είναι οι συνθήκες (για επενδύσεις) και ποια ελπίδα έχουν οι επενδυτές στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ιαπωνία να επενδύσουν τα χρήματά τους στις χώρες μας και να ξαναδούν τα χρήματά τους;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Γερμανία δεν βρίσκεται σε άσχημο δρόμο, αλλά ως αποτέλεσμα των δημογραφικών μεταβολών, (και) εξαιτίας της μεγάλης πρόκλησης που επιφέρει ο έντονος οικονομικός ανταγωνισμός, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά» σημείωσε η Μέρκελ. «Αλλά θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο μεταξύ την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Προηγήθηκε πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων.
Πηγή: skai.gr