A. Διαμαντοπούλου: Την Πέμπτη η πρόταση της ΕΤΕπ για τη ρευστότητα στην αγορά

Την Πέμπτη θα δοθεί η τελική πρόταση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της στις Βρυξέλλες με τους συναρμόδιους Επιτρόπους Όλι Ρεν και Γιοχάνες Χαν.

Όπως τόνισε η υπουργός, η διαπραγμάτευση με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίστηκε και την Τετάρτη, και τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για δεδομένη αλλαγή κλίματος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, που δίνει την ελπίδα πέρα από την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και για την αναπτυξιακή της διαδρομή.

«Υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης και αλλαγής κλίματος και είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το momentum για να γίνουν οι επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των δανειακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των κοινοτικών ταμείων μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ», που θα φέρει πολύτιμες επενδύσεις στην Ελλάδα, δήλωσε στην "Κ" ο νέος πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγερ. 

Η ΕΤΕπ σκοπεύει να διαθέσει εντός του 2012 δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr