ΣΕΒ: Η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να επιτύχει η Ελλάδα

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επισημαίνει όμως την ανάγκη η ιδιωτική οικονομία να αφεθεί να διαμορφώσει αναπτυξιακή δυναμική.

«Είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να επιτύχει μία Ελλάδα που το πολιτικό της σύστημα είναι εντελώς αναξιόπιστο στα μάτια των εταίρων της. Το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας απομακρύνεται. Αλλά τα δανεικά αυτά δε διασφαλίζουν το μέλλον μας. Δανεικό μέλλον δεν υπάρχει» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προϋποθέτει τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας που σήμερα αργοπεθαίνει. «Η εσωτερική υποτίμηση και η ύφεση είναι η Ευρωπαϊκή συνταγή για την Ελλάδα. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να κάνουμε την ανάπτυξη εθνική μας ανάγκη» τονίζει.

«Το πολιτικό σύστημα καλείται να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο. Η ιδιωτική οικονομία καλείται να διαμορφώσει μία αναπτυξιακή δυναμική που θα μας βγάλει από αυτό. Είναι η μόνη που μπορεί. Πρέπει τώρα να της δοθεί η δυνατότητα να το πράξει» καταλήγει ο κ. Δασκαλόπουλος.
Πηγή: skai.gr