Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Η τρόικα πρότεινε επιπλέον 15 δισ. ευρώ

Την παροχή επιπλέον 15 δισ. ευρώ, πλέον των 130 δισ. ευρώ που προβλέπει η εκκρεμής συμφωνία, πρότεινε η τρόικα στην Ελλάδα σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βενιζέλος δήλωσε πως «οι χώρες της Ευρωζώνης ανησυχούν για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ζητήσουν από τα κοινοβούλια περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα … και πράγματι η τρόικα θέλει να πάρουμε επιπλέον 15 δισ. ευρώ». Ωστόσο, πρόσθεσε πως προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι η εξασφάλιση των 130 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βενιζέλος πρόσθεσε πως στην Ελλάδα επιβλήθηκαν μέτρα «υπό την απειλή του όπλου» και πως η απόφαση για την για την αποδοχή των νέων μέτρων και της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους αποτελεί επιλογή για τακτική χρεοκοπία.

«Μην κάνετε λάθος, η επιλογή είναι μία τακτική χρεοκοπία εντός του ευρώ» τόνισε ο Βενιζέλος σημειώνοντας πως η εναλλακτική επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας χωρίς τη χρηματοδότηση της τρόικας είναι πολύ χειρότερη.

«Τώρα είναι η μάχη, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μέχρι τέλος και να σηκώσουμε το βάρος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζελος.

Επισήμανε παράλληλα, ότι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, όχι για τα διαχειριστικά σφάλματα της προηγούμενης διετίας, αλλά για την έλλειψη πολιτικής και οικονομικής διορατικότητας.

Η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι τα νέα μέτρα θα χειροτερέψουν την κατάσταση. Όπως είπε, θα έχουν τέτοιες επιπτώσεις, που θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε ασύνταχτη χρεοκοπία, παρά το PSI. Είναι ανεύθυνο να υπερψηφίσουμε τα μέτρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr