Επιχορηγήσεις δεκάδων εκατ. στη ΔΕΗ

Με 30 εκατ. ευρώ έχει επιχορηγηθεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Σωματείου από την ΔΕΗ, την χρονική περίοδο 1999 - 2010.

Παρά το γεγονός ότι η υπουργός Περιβάλλοντος έχει ερωτηθεί από εννιά βουλευτές όλων των κομμάτων για τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, η λίστα των επιχορηγήσεων έρχεται μέσω διαρροών στην δημοσιότητα, από πηγές της ίδιας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την λίστα, εκτός από την τακτική επιχορήγηση, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει ενισχυθεί με 300.000 ευρώ για το 2006, ώστε να πραγματοποιήσει μελέτη για το νομικό διαχωρισμό των κλάδων της εταιρείας, με 500.000 ευρώ δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες του για το 2011 και για έξοδα δημοσίων σχέσεων που ξεπερνούν το 1.365.000 ευρώ.

Αναφορές και ερωτήσεις στη Βουλή για την δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ έχουν καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μουσουρούλης, Μιχάλης Γιαννάκης, Νίκος Νικολόπουλος, Λίζα Βόζεμπεργκ, του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρη και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε [ ΕΔΩ ] την απάντηση που έλαβε στην ερώτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο ΣΚΑΪ με σειρά δημοσιευμάτων έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης