Ο πόλεμος της Ουκρανίας «ζωντάνεψε» στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες του δημιουργικού τομέα, που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Έξι σχεδιαστές και σχεδιάστριες από την Ουκρανία παρουσίασαν τις συλλογές τους στην εκδήλωση Μέρες Τέχνης και Μόδας του Κιέβου (Kyiv Art & Fashion Days) που φιλοξενήθηκε στο Mastercard Tech Hub στην πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Στόχος της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης ήταν να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες του δημιουργικού τομέα, που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι σχεδιαστές και σχεδιάστριες, που συμμετείχαν στην ειδική εκδήλωση ήταν οι Elena Burenina, Bobkova, Frolov, Litkovskaya, Kovalska και Gudu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOBKOVA (@bobkova_official)

Η εκδήλωση εκτός από την παρουσίαση των συλλογών περιελάμβανε συζήτηση για την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες υποστήριξης της οικονομικής ενδυνάμωσης και του εμπορίου από τις μικρές επιχειρήσεις εν μέσω της σύγκρουσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FROLOV (@frolovheart)

Η Σοφία Τσκόνια διοργάνωσε τις Μέρες Τέχνης και Μόδας του Κιέβου ως υποστηρικτικό πρόγραμμα για να παρουσιάσει Ουκρανούς σχεδιαστές μόδας και καλλιτέχνες σε διεθνές κοινό στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο σχεδιαστής μόδας και διευθυντής προγραμμάτων Σχεδίου Μόδας στη Σχολή Πάρσονς στη Νέα Υόρκη, Κίναν Ντάφθι ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του 2021. Μετά τη ρωσική εισβολή και τον επακόλουθο πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και τον εκτοπισμό των πολιτών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστών και των καλλιτεχνών που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι, ο Ντάφθι επικοινώνησε με την Τσκόνια για να ενημερωθεί για την ασφάλεια όλων και πρότεινε να μεταφέρει την εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντάφθι κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφαλή άφιξη πολλών σχεδιαστών που θα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, καθώς και να φιλοξενήσει δύο brand που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

«Βλέποντας όλες τις καταστροφές, τις απώλειες ζωών και τη διάλυση των υποδομών που συμβαίνουν στην Ουκρανία, θέλω να βοηθήσω τους δημιουργικούς ανθρώπους εκεί, ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι έχουν κάποια υποστήριξη από εμάς εδώ στη Νέα Υόρκη» είπε Βρετανός σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GUDU (@gudu_official)

Πηγή: skai.gr