Έξι κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο

Από τα sleek μακριά μαλλιά, τα ανάλαφρα beach waves και τις κοτσίδες, περνάμε σιγά σιγά σε πιο φθινοπωρινά και cosy hairstyles, που θα δώσουν άλλον αέρα σε κάθε μας outfit. 

Μπορεί ακόμα να μην είναι αισθητή η παρουσία του φθινοπώρου, καθώς οι ζεστές νύχτες και οι πολύ ηλιόλουστες μέρες είναι εδώ, όμως να ξέρεις πως πλέον μετράμε αντίστροφα και ο δροσερός καιρός και οι μουντές μέρες είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις.

Για αυτό, συλλέξαμε τα haircuts που θα επικρατήσουν φέτος το φθινόπωρο, για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και να το υιοθετήσεις.

#1. The midi flick

Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για να δώσει όγκο και attitude σε μαλλιά λεπτά αλλά εύκολα στο styling, ενώ το ιδανικό μήκος είναι μέχρι πάνω από τους ώμους, ή μέχρι τις κλείδες . Κατά αυτό τον τρόπο, θα έχουν όγκο αλλά και θα μπορείς να τα τιθασεύσεις για να είναι ακριβώς όπως τα θέλεις.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια συνέχεια των fluffy μαλλιών από τα 70s που είδαμε νωρίτερα φέτος, σε συνδυασμό με τον όγκο και τα ανάλαφρα κύματα που θυμίζουν τη δεκαετία του ’90.

Tip: Για να το πετύχεις, μπορείς να ζητήσεις ιδανικά ένα μήκος όπου ίσα ίσα ακουμπά τους ώμους σου, μαζί με ανάλαφρα layers γύρω από το πρόσωπο σου τα οποία θα μπορείς να στυλιζάρεις για να δώσεις extra όγκο ή ένταση, ανάλογα την περίσταση και το στυλ.

#2. The frame cut

Συνδυάζει δύο από τα πιο αγαπημένα trends για το φθινόπωρο, τα bottleneck bangs και τα Botticelli waves και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για φέτος. Η «κορνίζα» που δημιουργούν οι ανάλαφρες αφέλειες γύρω από το πρόσωπο σου, ειδικά όταν είναι λίγο πιο κάτω από τα φρύδια σου και τις κάνεις στην άκρη, θα σε κολακεύουν χωρίς κόπο.

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να τολμήσεις γενικά τις αφέλειες, καθώς ο καιρός γίνεται πιο δροσερός και δεν θα ιδρώνεις με την πρώτη ευκαιρία. Αν έχεις και φυσικά κυματιστά μαλλιά ακόμα καλύτερα. Όπως πολλοί hairstylists αναφέρουν, η επιλογή αυτού του στυλ, θα αναδείξει τα δυνατά σου χαρακτηριστικά όπως τα εντυπωσιακά και καλοσχηματισμένα σου φρύδια και τα μάτια σου, ή ακόμα θα «κοντύνουν» το μέτωπο σου όταν έχει το περιθώριο, για αυτό μη διστάσεις να ζητήσεις συμβουλή από έναν ειδικό και να το προσαρμόσεις στα δικά σου χαρακτηριστικά.

#3. Flipped fringe

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι που ταίριαζε περισσότερο η χωρίστρα στη μέση και οι flat ρίζες, τώρα το φθινόπωρο θέλουμε πλαϊνή χωρίστρα και φράντζα με όγκο στο πλάι. Αυτός ο όγκος των μαλλιών που προκύπτει effortlessly όταν πας να τα βγάλεις μέσα από το παλτό που μόλις φόρεσες, αυτόν θέλουμε που είναι ανεπιτήδευτος αλλά τόσο stylish.

Tip: Για να το πετύχεις πιο εύκολα, στέγνωσε τα με χωρίστρα στη μέση, και ύστερα κάνε χωρισμό στο πλάι, για να δείχνει πιο natural. Επειδή είναι δεδομένο πως ο όγκος αυτός θα χάνεται μέσα στη μέρα, κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά για να επαναφέρεις αυτό το ανάλαφρο attitude στη στιγμή.

#4. Blunt Botticelli καρέ 

Αυτό το δημοφιλές hairstyle έχει ξεκινήσει από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει εκεί- από τα πολύ μακριά ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά του καλοκαιριού, σε μια έκδοση με ένα πιο κοντό και sharp καρέ. Το τριγωνικό κόψιμο κολακεύει ιδιαίτερα τα τετράγωνα και στρογγυλά πρόσωπα ενώ μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα με τη χωρίστρα και το στυλ που το θέλεις.

Tip: Το μυστικό για αυτό είναι να έχουν όλα ένα μήκος και να μην υπάρχουν layers, κάνοντας τα μαλλιά σου super κυματιστά και ανάλαφρα με όγκο.

#5. Curtain cut

Από τα πιο καινούρια trends και κατάλληλο για εσένα που θέλεις να κάνεις δραστική αλλαγή στα μαλλιά σου είναι το curtain cut. Έχει μια δόση από 90s και είναι πολύ κολακευτικό με τον τρόπο που «αγκαλιάζει» το πρόσωπο ειδικά για εσένα που έχεις πιο μακρύ λαιμό, ενώ κάνει φοβερή αντίθεση με tops όπως το ζιβάγκο. Αν δε θέλεις να αποχωριστείς το μήκος των μαλλιών σου, κράτησε τα στο ύψος των ώμων και απλά γύρισε τις άκρες προς τα μέσα.

Tip: Για να το πετύχεις σε ομοιόμορφο επίπεδο, χρειάζεσαι μια ισιωτική πρέσσα, όπου θα γυρίσεις κάθε τούφα στο τέλος της προς τα μέσα, ενώ αν δε σου βγει με τη πρώτη, καλό είναι να αφήσεις τα μαλλιά να κρυώσουν και να ξαναδοκιμάσεις.

#6. Wet-look Elvis

Τα wet looks έχουν την τιμητική τους στο κόκκινο χαλί τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά το sleek αποτέλεσμα με την glossy διάθεση που δίνει την αίσθηση πως μόλις βγήκες από το μπάνιο, θα γίνει από τα πιο δημοφιλή hairstyles για την μεταβατική εποχή του φθινοπώρου. Φυσικά προϋποθέτει να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά, φύτρες που μπορείς να τιθασεύσεις εύκολα, και προϊόντα για την απόλυτη λάμψη.

Για να δώσεις ακόμα περισσότερη ένταση στο wet look, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός από gel και leave- in conditioner ή μάσκα, αφού ενώ θα έχεις εντυπωσιακά μαλλιά, θα προσφέρουν τα προϊόντα ενυδάτωση και θρέψη- είναι επίσης ιδανική επιλογή για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να τα λούσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Η motivational συμβουλή του Σεπτεμβρίου για κάθε ζώδιο

8 tips για να φροντίσεις σωστά τα πουλόβερ σου

Πηγή: savoirville