«Τον στραβώσατε με τα μάγια μάνα και κόρη» – Ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας

«Μάννα μου, εγώ ’μαι τ’ άμοιρο, το σκοτεινό τρυγόνι όπου το δέρνει ο άνεμος, βροχή που το πληγώνει...», είναι οι δύο πρώτοι στίχοι από το νεανικό ποίημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Προς την Μητέρα μου», γραμμένο πίσω από ένα γράμμα του, το 1874. 

Σ’ όλο τον κόσμο γιορτάζεται σήμερα η «Ημέρα της Μητέρας» σαν ελάχιστος φόρος τιμής και σεβασμού, προς το αιώνιο πανανθρώπινο σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης κι αφοσίωσης. Γιατί, ως γνωστόν, η μητέρα λατρεύτηκε ως σύμβολο γονιμότητας ήδη από τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και υπήρξε αγαπημένο θέμα όλων των μορφών της τέχνης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. 

Όχι μόνο η ποίηση και η μουσική, αλλά και ο χρωστήρας και η σμίλη πρόσφεραν αριστουργήματα της τέχνης, για να την εξυμνήσουν. Και φυσικά, ο κινηματογράφος! Ο ελληνικός, κλασικός κινηματογράφος τίμησε και με το παραπάνω αυτή την ιδιαίτερη σχέση, δίνοντας της, πολλές φορές, υπερβολικά στοιχεία. Ηθοποιοί που εκπροσώπησαν έναν διαφορετικό τύπο μητέρας και άφησαν εποχή, από την... «κακιά» Τασσώ Καββαδία στην υπέροχη «Πάστα Φλώρα», Μαίρη Αρώνη.

Η Φίνος Φιλμ, όπως μας έχει συνηθίσει, ετοίμασε ένα βίντεο για αυτή την μέρα, με αξέχαστες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου.

«Μητέρα. Δίπλα μας σε κάθε βήμα, χαρίζοντας ανιδιοτελώς το πιο σπουδαίο συναίσθημα, την αγάπη. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες, με ένα απολαυστικό αφιέρωμα για τη γνήσια Ελληνίδα μάνα, μέσα από τον φακό της Φίνος Φιλμ!», γράφει η λεζάντα.

«Την μαμά μου να μην την πιάνεις στο στόμα σου!», «Κάτι συμβαίνει με την μανούλα» κιι άλλες αξέχαστες ατάκες από τις ταινίες που άφησαν εποχή.

Πηγή: skai.gr