Κλείσιμο

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 74 νέα κρούσματα - 966 ασθενείς - 28 νεκροί

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανακοίνωσε  74 νέα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 966. Συνολικά έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι στη χώρα μας. 23 άνδρες - 5 γυναίκες. Το 89% των θυμάτων έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Το 86% από αυτούς είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Επιπλέον 52 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας ότι μια από τις νίκες αυτές είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς. Οι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν  ηλικίας από 52 έως 67 ετών, οι δυο από τυυς τέσσερις 4 είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας. Όλοι έπαιρναν κατάλληλη αντιική θεραπεία. 

Αναφέρθηκε επίσης στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό. «Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τα φάρμακα ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχεται η χρήση φαρμάκων που έχουν αποτελεσματικότητα με βάση μοντέλα από εργαστηριακά πειράματα και προκρίνεται και στην πατρίδα μας η χρήση τους για ανθρώπους που είναι στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, γίνεται χρήση των ουσιών ρεμντεσιβίρη όταν είναι διαθέσιμη, χλωρικίνη που υπάρχει και ακολουθούν όλες οι άλλες ουσίες σε συνδυασμούς. Επίσης, τόνισε ότι θα γίνει και χρήση φαρμάκων με καρδιοπροστατευτική δράση. «Περιμένουμε και παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές εξελίξεις για τα θεραπευτικά σχήματα», τόνισε
 

Πηγή: skai.gr