Γιαννάκος: Οι γιατροί είναι εκτεθειμένοι χωρίς εξοπλισμό - Συνολικά 90 νοσούν

«Συνολικά τώρα έχουμε 90 συναδέλφους που νοσούν. 400 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα. Νόσησαν και οι πρώτοι δύο συνάδελφοι στο Νοσοκομείο αναφοράς το «Σωτηρία» ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια στη 2η πνευμονολογική κλινική.», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

O κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι όλη η κλινική έχει εκτεθεί και συζητάνε πόσοι θα βγουν σε καραντίνα. Στο Μάιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» βρέθηκε γιατρός να νοσεί της πέμπτης κλινικής. Συνολικά 11 άτομα του ιατρικού προσωπικού από την αίθουσα τοκετών τέθηκαν σε καραντίνα. Συμπτώματα εμφανίζει και άλλη μια γιατρός και έγινε εργαστηριακός ελεγχος.

Στο Νοσοκομείο  «Άγιος Σάββας» νοσούν οκτώ συνάδελφοι. Υπάρχουν και ευχάριστα νέα. Σήμερα γύρισαν από την 14ημερη καραντίνα 20 συνάδελφοι τους οποίους παρέτεινε τη καραντίνα η διοικήτρια του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Ο ΕΟΔΥ λέει για επτά ημέρες ή και καθόλου. Το χημειοθεραπευτικό και ακτινοδιαγνωστικό του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά με ασφάλεια από τη πρώτη στιγμή. 

«Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν τώρα 12 συνάδελφοι. Συνεχίζονται οι έλεγχοι. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών. Ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο  εργαστηριακός ελεγχος είναι πλημμελής. Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες.», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος. 

Παράδειγμα στο Αττικό, σήμερα, Παρασκευή, ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική που νοσηλευει περιστατικά κορωνοϊού. Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός.Το ίδιο συνέβει και με το δότη οργάνων που κατεληξε στο Αττικο. Εισήχθη 18/3 και νοσηλευονταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής.

«Του έγινε ελεγχος για τον ιό και βγήκε αρνητικός. Διασωληνώθηκε μπήκε σε κοινή ΜΕΘ με άλλους ασθενής που δεν έχουν κορωνοϊό. Για να δοθούν τα όργανά του όπως ορίζει το πρωτόκολλο έγινε νέα εξέταση και βρέθηκε θετικός. Εάν δεν ήταν δότης οργάνων θα είχε ταφεί με τη συνήθη διαδικασία. Πολλοί συνάδελφοι εκτέθηκαν. Νοσοκομείο Ρίου τώρα. Ασθενής νοσηλευόμενος στην αιματολογική  κλινική βρέθηκε θετικός στον ιό.», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Εκτέθηκαν όλοι οι συνάδελφοι της κλινικής και τώρα δίνουν  δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. «Πάμε ως πρόβατα στη σφαγή χωρίς μέσα προστασίας, μάσκες, στολές και με πλημμελή εργαστηριακό έλεγχο.» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: skai.gr