Κορωνοϊός- Γώγος σε ΣΚΑΪ: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν - Πώς κατέληξε η Δυτική Αττική σε lockdown

Την ανησυχία του για τις συμπεριφορές στις γιορτές εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός των 9 ατόμων στο σπίτι για ρεβεγιόν. «Είναι τετελεσμένο γεγονός».

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στις κόκκινες περιοχές όπως την Δ. Αττική να είναι το λιγότερο δυνατόν τα άτομα.

Ο κ. Γώγος μεταξύ άλλων εξήγησε τι σημαίνει η λέξη ρεβεγιόν λέγοντας ότι προέρχεται από μια λατινική λέξη και σημαίνει δυνατός ενώ περιλαμβάνει μέσα την έννοια του ξενυχτιού καταλήγοντας πως δεν λόγω αυτού δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση – μεσημεριανό τραπέζι και όχι ολονυχτία. 

«Λίγα άτομα το μεσημέρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που τους ξέρουμε. Στα σπίτια μας πρέπει να έχουμε οι ίδιοι την ευαισθησία για την τήρηση των μέτρων δεν μπορούμε να έχουμε έξω από κάθε πόρτα και έναν αστυνομικό» επεσήμανε ο καθηγητής».

Ο κ. Γώγος τόνισε πως η διασπορά έχει ξεφύγει, έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέξουν υπογραμμίζοντας πως έχουμε μπροστά μας τα εμβόλια. 

Ειδικά για την Δυτική Αττική είπε πως υπάρχει ανοδική τάση στα κρούσματα και πως πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή αυτή καθώς έχει κάποιους οικισμούς από διάφορες κοινότητες οι οποίες είναι λίγο απρόσεχτες και έχουν εκ φύσεως μια συμπεριφορά λίγο συγκεντρωτική δηλαδή μαζεύονται σε σπίτια κλπ που μπορούν να δημιουργήσουν μια φόρτιση στο σύστημα συν τις μετακινήσεις που γίνονται από τις περιοχές αυτές προς το κέντρο της Αθήνας και ντούπαλιν το οποίο όπως σημείωσε αποτελεί κίνδυνος διασποράς. «Αρα θα πρέπει να υπάρξει μια αυστηρή επιτήρηση στις περιοχές αυτές και κυρίως πολλά τεστ».  

Πηγή: skai.gr