Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Βάλαμε σε άλλη πτέρυγα ασθενή για να πάρει κρεβάτι 48χρονη με κορωνοϊό

Την μάχη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Παπανικολάου με την πανδημία του κορωνοιού περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ν. Καπραβέλος προχωρώντας σε μια μαρτυρία που συγκλονίζει.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο κος Καπραβέλος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα ΜΕΘ, που χρησιμοποιείται ως μια δεξαμενή ανακούφισης από εκεί ασθενής που είχε αρνητικοποιηθεί από τον ιό αλλά εξακολουθούσε να νοσεί σοβαρά, για να δοθεί το κρεβάτι του σε 48χρονη που έδινε μάχη με τον ιό.

Η 48χρονη εν τέλει δεν τα κατάφερε.

«Είμαστε ακόμη σε μια πολύ βαθιά νύχτα, μια δύσκολη νύχτα» είπε συγκεκριμένα ο κος Καπραβέλος κάνοντας λόγο για συνεχόμενη πίεση στις ΜΕΘ, για πολύ πόνο, υπεράνθρωπη προσπάθεια και φόβο για το ενδεχόμενο αποτυχίας.

«Αλλά υπάρχει και ελπίδα ότι φτάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος είναι έξω από τα νοσοκομεία ένω κάλεσε τους πολίτες να «καταλάβουν τον εχθρό».

Παράλληλα εκτίμησε πως τα Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη θα υποφέρουν έναν μήνα ακόμα ενώ ανέφερε πως θεωρεί ότι σίγουρα θα έρθει και τρίτο κύμα κορωνοιού το οποίο ενδέχεται να είναι χειρότερο.

Πηγή: skai.gr