Αρνητικό το δείγμα του ναυτικού στο Σωτηρία για κορωνοϊό (aud)

Αρνητικό στον κορωνοϊό αποδείχθηκε το δείγμα του ναυτικού που νοσηλεύεται στο "Σωτηρία" καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα. Ταυτόχρονα, ένας άνδρας μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς "Αττικό" με ύποπτα συμπτώματα του ιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας το δείγμα για το ύποπτο περιστατικό από το "Αττικό", έφυγε από το νοσοκομείο γύρω στις 20:30. Θα εξεταστεί στα εργαστήρια του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών με τα αποτελέσματα να αναμένονται γύρω στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (26-2).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε και στη χώρα μας κρούσμα κορωνοϊού τις επόμενες μέρες.
 

Τόνισε ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού ή της γρίπης, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους και μην πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία ή τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.

Ο κ. Εξαδάχτυλος εξήγησε ότι πρέπει να τηλεφωνούν πρώτα στο γιατρό τους και να λαμβάνουν από εκείνον τις οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, για το αν θα πρέπει να πάρουν φάρμακα, αν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο ή ακόμα και αν χρειάζεται να  φορέσουν μάσκα.

Πηγή: skai.gr