Ζελένσκι σε Ρώσους στρατιώτες: Παραδοθείτε και θα σας φερθούμε ανθρώπινα

Να παραδοθούν, πρότεινε  στους Ρώσους στρατιώτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι θα τους αντιμετωπίσει «σαν ανθρώπους».

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους Ρώσους στρατιώτες. Εκείνους που έχουν ήδη μπει στη γη μας και που πρόκειται να σταλούν να πολεμήσουν εναντίον μας. Ρώσοι στρατεύσιμοι! Ακούστε με ιδιαίτερα προσεκτικά. Ρώσοι αξιωματικοί. Τα έχετε ήδη καταλάβει όλα. Δεν έχετε τίποτα να πάρετε από την Ουκρανία. Θα χάσετε τη ζωή σας. Είστε πολλοί. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Ξέρω ότι θέλετε να επιβιώσετε», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο το βράδυ της Τρίτης.

«Ακούμε στις υποκλοπές των συνομιλιών σας τι πραγματικά σκέφτεστε για αυτόν τον πόλεμο, για αυτήν τη ντροπή και για το κράτος σας. Τις συνομιλίες μεταξύ σας. Τα καλέσματά σας στο σπίτι, στους συγγενείς σας. Τα ακούμε όλα. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε ποιοι είστε. Γι' αυτό σας προσφέρω μια επιλογή. Εδώ, στο όνομα του ουκρανικού λαού, σας δίνω μια ευκαιρία, μια ευκαιρία να επιβιώσετε. Εάν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας φερθούμε όπως πρέπει. Θα αντιμετωπιστείτε ως άνθρωποι. Και όχι όπως ο στρατός σας αντιμετωπίζει τον δικό μας. Κάντε την επιλογή σας», είπε.

Όπως είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να προκαλούν συντριπτικές απώλειες στον εχθρό.

«Σύντομα, ο αριθμός των ρωσικών ελικοπτέρων που καταρρίφθηκαν θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 μαχητικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες άρματα μάχης και εξοπλισμό», προσέθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «ο εχθρός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν θα πετύχει τίποτα με τον πόλεμο». 

«Όπως και στο παρελθόν, ο εχθρός είναι μπερδεμένος. Δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση. Πίστεψαν την προπαγάνδα τους, που μας λέει ψέματα για δεκαετίες. Ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr