Κλείσιμο

Διάγγελμα Ζελένσκι: «Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη Ρωσία»- Κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

«Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους ενεργούν υπέρ της Ουκρανίας. Υπέρ της ελευθερίας. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Ο τρόμος κατά των φιλήσυχων ανθρώπων συνεχίζεται. Πέρασε ήδη ένας μήνας! Έχει περάσει τόσος καιρός! Αυτό μου ραγίζει την καρδιά, όλους τους Ουκρανούς και κάθε ελεύθερο άνθρωπο στη γη», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέα του διάγγελμα από τους δρόμους του Κιέβου που αναρτήθηκε στο Facebook.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους πολίτες όλων των χωρών σε παγκόσμιες διαδηλώσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους ενεργούν υπέρ της Ουκρανίας. Υπέρ της ελευθερίας. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Ο τρόμος κατά των φιλήσυχων ανθρώπων συνεχίζεται. Πέρασε ήδη ένας μήνας! Έχει περάσει τόσος καιρός! Αυτό μου ραγίζει την καρδιά, όλους τους Ουκρανούς και κάθε ελεύθερο άνθρωπο στη γη.

Σας ζητώ να σταθείτε ενάντια στον πόλεμο ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου, ακριβώς ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή. Από σήμερα και μετά, δείξτε τη θέση σας, ελάτε από τα γραφεία σας, τα σπίτια σας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά σας, ελάτε στο όνομα της ειρήνης, ελάτε με ουκρανικά σύμβολα για να υποστηρίξετε την Ουκρανία», παρακάλεσε ο Ζελένσκι και προέτρεψε τον κόσμο να ενωθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι «ο πόλεμος της Ρωσίας δεν είναι μόνο ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας, αλλά το νόημά του είναι πολύ ευρύτερο».

Απευθύνθηκε για άλλη μια φορά στους Ρώσους πολίτες λέγοντας ότι ο πόλεμος, όπως και η κρατική προπαγάνδα της Ρωσίας, χρηματοδοτείται από τους φόρους τους, ενώ κάλεσε τους Ρώσους να «σώσουν τους γιους τους από τον πόλεμο».

Ο Ζελένσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι λαοί της Δύσης θα δείξουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Περιμένουμε σοβαρά βήματα. Από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την G7. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη αρχίσει να ασκούν πίεση στα συμφέροντά τους», είπε ο πρόεδρος και υπενθύμισε ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη αεροπλάνα και αντιπυραυλικά όπλα από τους συμμάχους της.

«Ζητήσαμε να κλείσουμε τους ουρανούς μας. Και ζητήσαμε η βοήθεια του ΝΑΤΟ να είναι αποτελεσματική και απεριόριστη για την Ουκρανία. Οποιαδήποτε υποστήριξη με όπλα χρειαζόμαστε. Ζητήσαμε από τη Συμμαχία να δηλώσει ότι θα βοηθήσει πλήρως την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, να καθαρίσει το έδαφός μας από τους εισβολείς και να αποκαταστήσει την ειρήνη στην Ουκρανία»,κατέληξε.

Πηγή: skai.gr