Κλείσιμο

WSJ: Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να «παγώσουν» οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Αίτημα να «παγώσουν» οι κυρώσεις κατά του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, φαίνεται να κατέθεσε στον Τζο Μπάιντεν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

Συγκεκριμένα, στις αρχές αυτού του μήνα, αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ συνέταξαν μια σειρά κυρώσεων για να τιμωρήσουν τον Αμπράμοβιτς  μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όταν ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν αυτές οι κυρώσεις, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να ισχύουν παράλληλα με τις κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στο Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει. Ο λόγος: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  συμβούλεψε τον Πρόεδρο Μπάιντεν σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του να περιμένει για  την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς.

Ο Ζελένσκι έκρινε πως ο Ρώσος μεγιστάνας  μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός διαμεσολαβητής στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε πως «Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι».

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: skai.gr