Ζαχάροβα: Ο Μπάιντεν διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα

«Παρέθεσε δήθεν δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας. Απέδωσε στο Ρώσο πρόεδρο δηλώσεις ότι η χώρα μας απειλούσε τον κόσμο με πυρηνικά όπλα»

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στη 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Ζαχάροβα ανέφερε στο κανάλι Soloviev Live ότι «παρέθεσε δήθεν δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας. Απέδωσε στο Ρώσο πρόεδρο δηλώσεις ότι η χώρα μας απειλούσε τον κόσμο με πυρηνικά όπλα». 

H Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι μια τέτοια στάση ήταν «προπαγάνδα, που επιβλήθηκε στην κοινωνία παρά τα όσα στην πραγματικότητα ειπώθηκαν». «Και, δυστυχώς, έτσι ακριβώς παρουσιάζεται αυτή η στάση και πάλι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορεί στα αμερικανικά ΜΜΕ», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι η Μόσχα διατύπωσε «αποκρουστικές πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης» και επέδειξε «μια απερίσκεπτη περιφρόνηση για το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών». 

Όπως προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητή, δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί». Επιπλέον, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να λάβουν «κρίσιμα μέτρα ελέγχου των πυρηνικών όπλων» ανεξάρτητα από την παγκόσμια κατάσταση. 
 

Πηγή: skai.gr