Κλείσιμο

Ξεσπά ο πατέρας της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί: «Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα… Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν»

Ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί μιλώντας στο BBC Persia την Τετάρτη δήλωσε ότι οι γιατροί αρνήθηκαν να τον αφήσουν να δει την κόρη του μετά τον θάνατό της

Με τις αναταραχές να μαίνονται για 6η συνεχόμενη ημέρα στο Ιράν, ο πατέρας της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση την περασμένη εβδομάδα επειδή... δε φορούσε σωστά τη μαντήλα ξεσπά κατηγορώντας τις αρχές πως λένε ψέματα για το θάνατο της κόρης του.

Ο Αμχάντ Αμιντί, μιλώντας στο BBC Persia την Τετάρτη δήλωσε ότι οι γιατροί αρνήθηκαν να τον αφήσουν να δει την κόρη του μετά τον θάνατό της.

Αμινί

Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η 22χρονη πέθανε αφού υπέστη «καρδιακή προσβολή» και έπεσε σε κώμα, αλλά η οικογένειά της σύμφωνα με το Emtedad news, ένα ιρανικό μέσο ενημέρωσης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ιστορικό καρδιακής πάθησης στην οικογένεια. 

«Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα… όσο κι αν παρακάλεσα, δεν με άφησαν να δω την κόρη μου», είπε ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά και υποστήριξε ότι η κόρη του είχε μώλωπες στα πόδια με το υπόλοιπο σώμα εκτός από το κεφάλι να είναι τυλιγμένο με σεντόνι. 

«Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν», είπε.

Αμινί

Πλάνα από το CCTV που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν έδειξαν τη Μαχσά Αμινί να καταρρέει σε ένα κέντρο «αναμόρφωσης» όπου την είχε μεταφέρει η Αστυνομία Ηθών για να λάβει «καθοδήγηση» σχετικά με την ενδυμασία της.

Από τις σφοδρές αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν έχουν χάσει 11 άνθρωποι μέχρι στιγμής τη ζωή τους ενώ η βία και η καταστολή στους δρόμους συνεχίζεται. 

Αμινί

Πηγή: skai.gr