Ζαχάροβα: Η Δύση ενθαρρύνει τους Ουκρανούς να επιτίθενται με νατοϊκά όπλα, θα υπάρξει σκληρή απάντηση

Οι δυτικές χώρες καλούν ανοιχτά την Ουκρανία να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας τα όπλα που προμηθεύουν στο Κίεβο, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απειλώντας με «σκληρή απάντηση».

Η Ρωσίδα αξιωματούχος προειδοποίησε ότι «μια τέτοια εγκληματική δραστηριότητα του ουκρανικού στρατού εναντίον του ρωσικού εδάφους δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη». «Θα ήθελα το Κίεβο και οι δυτικές πρωτεύουσες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας της χώρας μας ότι περαιτέρω ουκρανικές προκλήσεις με πλήγματα ρωσικών στόχων θα οδηγήσουν σίγουρα σε σκληρή απάντηση από τη Ρωσία», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Έχουμε ήδη σχολιάσει τις προάλλες τις δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού Άμυνας [Τζέιμς] Χίπι ότι είναι θεμιτά τα χτυπήματα της Ουκρανίας σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους», είπε, «Με άλλα λόγια, η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, ακόμη και με όπλα που έλαβαν από χώρες του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το Κίεβο το έλαβε αυτό ως «οδηγό δράσης»: τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν ρωσικά εδάφη στα σύνορα (με την Ουκρανία), με αποτέλεσμα θύματα και καταστροφές.

«Πρόκειται για περαιτέρω στοιχεία ότι το ‘καθεστώς’ του [ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ] Ζελένσκι δεν είναι ανεξάρτητο στις αποφάσεις του και εξαρτάται πλήρως από εξωτερικούς διαχειριστές» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η παράδοση όπλων στην Ουκρανία «απειλεί την ασφάλεια» της Ευρώπης, προειδοποίησε νωρίτερα το Κρεμλίνο μετά τη νέα έκκληση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας να δοθούν περισσότερα βαρέα όπλα και αεροπλάνα στο Κίεβο.

«Η τάση αυτή να πλημμυρίσει η Ουκρανία με όπλα, κυρίως βαρέα όπλα, αυτή είναι μια ενέργεια που απειλεί την ασφάλεια της ηπείρου και προκαλεί αστάθεια», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: skai.gr