Κλείσιμο

Παρέμβαση Ζαχάροβα για το… social media μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ - Τι δήλωσε

«Υπό το πρίσμα των γεγονότων με τον Κάνιε Γουέστ, θα ήθελα για άλλη μια φορά να θίξω το ζήτημα των καθημερινών εκατοντάδων και χιλιάδων ρωσοφοβικών και μισανθρωπικών αναφορών»

Tην παρέμβαση της Μαρίας Ζαχάροβα προκάλεσε το μπλόκο στον ράπερ Κάνιε Γουέστ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αντισημιτικές αναρτήσεις. Η Ρωσίδα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί τα δυτικά social media, και ειδικά τη Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» εις βάρος της Ρωσίας, που δέχεται κύμα επιθετικών σχολίων. 

«Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ μπλοκαρίστηκε στο Instagram και στη συνέχεια στο Twitter για αντισημιτικά σχόλια. Ολόκληρο το αμερικανικό κοινό είχε θορυβηθεί εναντίον του μουσικού.

»Αναρωτιέμαι πού ήταν αυτές οι καταγγελίες όταν η Meta νομιμοποίησε προτροπές για δολοφονίες και βία κατά των Ρώσων de facto, αρνούμενη να αφαιρέσει και να μετριάσει τέτοιες αναρτήσεις και αποκαλώντας τες "παρέκκλιση από τους κανόνες του Facebook";» διερωτάται η Ζαχάροβα σε ανάρτησή της. 

«Υπό το πρίσμα των γεγονότων με τον Κάνιε Γουέστ, θα ήθελα για άλλη μια φορά να θίξω το ζήτημα των εκατοντάδων και χιλιάδων ρωσοφοβικών και μισανθρωπικών αναφορέων που εμφανίζονται καθημερινά στο Twitter, το Instagram, το Facebook με την πλήρη συνεννόηση αυτών των διαδικτυακών πλατφορμών» σημειώνει η Ρωσίδα αξιωματούχος.  

«Σύμφωνα με μελέτη, πάνω από 141,5 χιλιάδες αντιρωσικές αναρτήσεις και σχόλια εμφανίστηκαν στο αγγλόφωνο τμήμα του Διαδικτύου μόνο τους πρώτους έξι μήνες. Γιατί δεν έχουν διαγραφεί αυτές οι αναρτήσεις;» διερωτάται. 

Σημειώνεται ότι η ρωσική ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας (Rosfinmonitoring) πρόσθεσε τον αμερικανικό όμιλο Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) του Ζάκερμπεργκ, στη λίστα με τις «εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές» οργανώσεις, όπως ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό πρακτορείο Interfax. 

Toν Ιούνιο ένα δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε έφεση της Meta, αφότου βρέθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στη Ρωσία το Μάρτιο. Ο συνήγορος του αμερικανικού ομίλου κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι η Meta δεν διεξάγει «εξτρεμιστική δραστηριότητα» και ότι τάσσεται ενάντια στη ρωσοφοβία. 

Πηγή: skai.gr