Προελαύνει ο ουκρανικός στρατός - Ανακατέλαβε κι άλλες «ρωσικές» τοποθεσίες στη Χερσώνα

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση στην περιφέρεια την οποία η Μόσχα ελέγχει από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου και ισχυρίζεται πως την έχει προσαρτήσει μετά το δημοψήφισμα. 

Την ανακατάλυψη επιπλέον πέντε περιοχών στην «ρωσική» Χερσώνα ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο. 

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε το πρωί πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πέντε τοποθεσίες στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας - την οποία η Μόσχα ισχυρίζεται πως έχει προσαρτήσει μετά και το δημοψήφισμα -  κάνοντας τα ρωσικά στρατεύματα να υποχωρήσουν. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν άλλες πέντε τοποθεσίες στην περιοχή του Μπέρισλαβ της περιφέρειας της Χερσώνας: Νοβοβασίλιβκα, Νοβογκριγκόριβκα, Νόβα Καμιάνκα, Τριφόνιβκα, Σερβονέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση σ' αυτή την περιφέρεια, την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας ελέγχουν από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Αφού συνάντησε ισχυρή ρωσική αντίσταση, ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε στις αρχές Οκτωβρίου σημαντικά εδάφη στην περιφέρεια της Χερσώνας, κυρίως στην όχθη του Δνείπερου, νότια της βιομηχανικής πόλης Κρίβιι Ριγκ.

Μάλιστα, το Κίεβο στοχοθέτησε επανειλημμένα γέφυρες ώστε να διαταράξει τον επιμελητειακό ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιφέρεια της Χερσώνας είναι μία από τις τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας, τις οποίες προσάρτησε η Μόσχα με μια απόφαση που καταγγέλθηκε από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ