Ζαπορίζια: Νέα πυραυλικά χτυπήματα - Χάος σε βομβαρδισμένο σπίτι – Βίντεο – Φωτό

«Άνθρωποι κοιμόντουσαν όταν έπεσαν οι ρουκέτες. Φαντάσου να ξυπνάς σε μια τέτοια κατάσταση» σχολίασε Ουκρανός αξιωματούχος 

Νέα πυραυλικά πλήγματα στη Ζαπορίζια ανακοίνωσε πριν λίγο ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Σταρούχ. 

Βίντεο που φέρεται να δείχνει το χάος που επικράτησε στη Ζαπορίζια λίγο μετά τους προηγούμενους βομβαρδισμούς από ρωσικούς πυραύλους είδε το φως της δημοσιότητας, με μια κατοικία κατεστραμμένη, και τους ενοίκους του σοκαρισμένους μέσα στα νέφη της σκόνης. 

«Άνθρωποι κοιμόντουσαν όταν έπεσαν οι ρουκέτες. Φαντάσου να ξυπνάς σε μια τέτοια κατάσταση» σχολίασε ο Ουκρανός αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γεραστσένκο. 

Ο περιφερειάρχης στη Ζαπορίζια ανακοίνωσε μια τουλάχιστονμια γυναίκα νεκρή και επτά τραυματίες. Ένα κοριτσάκι τριών ετών διασώθηκε μέσα από τα συντρίμμια. 

H περιφέρεια της Ζαπορίζια εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα

«Μέγιστη προσοχή!

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επαναλαμβανόμενων πυραυλικών επιθέσεων. Να είναι προσεκτικός.

Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας.

Μείνετε σε καταφύγια κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

Φροντίστε ο ένας τον άλλον».

 

Στο μεταξύ, δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν χθες Τετάρτη να σβήσουν τις φλόγες σε μια πόλη κοντά στο Κίεβο έπειτα από πλήγματα που προκλήθηκαν - σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους - από ιρανικής κατασκευής drones, συχνά γνωστά ως «drones καμικάζι».

Έξι drones έπληξαν ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπέλα Τσέργκβα, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεκσέι Κουλέμπα.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει μια σειρά από ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 ιρανικής κατασκευής τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά το πλήγμα στη Μπέλα Τσέργκβα ήταν με διαφορά το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Πηγή: skai.gr