Κλείσιμο

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια - Τουλάχιστον 2 νεκροί δηλώνει ο περιφερειάρχης - Φωτό - Βίντεο

"Τρόμος και δολοφονίες ειρηνικών ανθρώπων στη Ζαπορίζια! Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν 7 ρουκέτες σε πολυώροφα κτίρια" αναφέρει ο Ολεξάντρ Σταρούχ

Ο περιφερειάρχης στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ομώνυμη πόλη έπληξαν κατοικίες, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πέντε εγκλωβισμένους. Ένα κοριτσάκι τριών ετών διασώθηκε μέσα από τα συντρίμμια. 

«Ως αποτέλεσμα των εχθρικών επιθέσεων, ξέσπασαν πυρκαγιές στην πόλη. Ο εχθρός στόχευσε με ρουκέτες κτίρια κατοικιών στη Ζαπορίζια. Υπέστησαν σημαντικές καταστροφές. Υπάρχουν θύματα. Οι διασώστες ήδη ανασύρουν ανθρώπους από τα ερείπια. Τρόμος και δολοφονίες ειρηνικών ανθρώπων στη Ζαπορίζια! Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν 7 ρουκέτες σε πολυώροφα κτίρια» ανέφερε νωρίτερα στο κανάλι του στο Telegram παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

Ουκρανία

Στο μεταξύ, δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν χθες Τετάρτη να σβήσουν τις φλόγες σε μια πόλη κοντά στο Κίεβο έπειτα από πλήγματα που προκλήθηκαν - σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους - από ιρανικής κατασκευής drones, συχνά γνωστά ως «drones καμικάζι».

Έξι drones έπληξαν ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπέλα Τσέργκβα, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεκσέι Κουλέμπα.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει μια σειρά από ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 ιρανικής κατασκευής τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά το πλήγμα στη Μπέλα Τσέργκβα ήταν με διαφορά το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr