Γλαφυρός… ο Τζο Μπάιντεν: Καυχήθηκε χρησιμοποιώντας «γαλλικά» στην επίσκεψή του στη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Ίαν – Βίντεο 

Ο Τζο Μπάιντεν καυχήθηκε σε τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιώντας «γαλλικά», μόνο που το μικρόφωνο «παραμόνευε» για να καταγράψει όσα είπε. 

Άκρως… γλαφυρός ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στη Φλόριντα μετά τον φονικό τυφώνα Ίαν. 

Ο Τζο Μπάιντεν καυχήθηκε σε τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιώντας «γαλλικά», μόνο που το μικρόφωνο «παραμόνευε» για να καταγράψει όσα είπε. 

Στο βίντεο φαίνεται ο Τζο Μπάιντεν να συνομιλεί με τον δήμαρχο της πόλης Φορτ Μάγερς Ρέι Μέρφι, της πόλης που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον χάρτη λόγω του τυφώνα Ίαν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ακούγεται να λέει σε κάποια στιγμή: «Νo one fucks with a Biden! (Κανείς δεν τα βάζει με έναν Μπάιντεν)» .

«Ναι, μα τω Θεώ έχεις δίκιο» απάντησε από την πλευρά του ο δήμαρχος, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσθέτει «δεν μπορείς να μαλώνεις με τα αδέρφια σου έξω από το σπίτι». «Ακριβώς αυτό» υπερθεματίζει ο δήμαρχος.

Οι δύο άνδρες γέλασαν, έσφιξαν τα χέρια και χώρισαν. Τα σχόλια έγιναν αφότου ο Μπάιντεν είχε μόλις ολοκληρώσει μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη της Φλόριντα. Ρον ΝτεΣάντις.

Όταν το CBS ρώτησε τον Μέρφι γιατί ο πρόεδρος Μπάιντεν εκστόμισε τα «γαλλικά», ο δήμαρχος απάντησε «είμαστε και οι δύο Ιρλανδοί Καθολικοί. Είμαστε και οι δύο πιστοί Καθολικοί. Αλλά κάποιες στιγμές από το στόμα μας βγαίνουν… πιπεράτα λόγια», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ο τυφώνας Ίαν,  σκότωσε τουλάχιστον 68 ανθρώπους στη Φλόριντα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παράσχει ομοσπονδιακή υποστήριξη στην κατεστραμμένη από τις καταιγίδες πολιτεία, καθώς και στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο επλήγη πρόσφατα από τον τυφώνα Φιόνα. Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Πουέρτο Ρίκο τη Δευτέρα.

«Δεν μπορείτε να επιστρέψεις σε αυτό που προϋπήρχε», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης. «Πρέπει να χτίσεις κάτι καλύτερο γιατί ξέρουμε ότι έπονται κι άλλα» προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 
 

Πηγή: skai.gr