Welcome to Britaly: Οργή στην Ιταλία για τη σύγκριση με τη Βρετανία – Δείτε τη «Ρωμαία» Λιζ Τρας σε σκίτσο του Economist

Η Λιζ Τρας, όπως φαίνεται και στο σκίτσο, φοράει περικεφαλαία, κρατάει μια πίτσα για ασπίδα και ένα πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο

Την οργή των Ιταλών προκάλεσε το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «The Economist», με τίτλο «Welcome to Britaly»

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξώφυλλο του περιοδικού υπάρχει σκίτσο, το οποίο απεικονίζει την απερχόμενη πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας, με αμφίεση που παραπέμπει σε Ρωμαίο εκατόνταρχο. 

Η Λιζ Τρας, όπως φαίνεται και στο σκίτσο, φοράει περικεφαλαία, κρατάει μια πίτσα για ασπίδα και ένα πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο.

Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Λονδίνο, Ίνιγκο Λαμπερτίνι, στηλίτευσε το περιοδικό, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία. 

«Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι γι’ αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», έγραψε σε επιστολή του προς το περιοδικό ο Ιταλός πρεσβευτής, την οποία δημοσίευσε και στο Twitter.

Το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό αναφέρει την Ιταλία σαν παράδειγμα προς αποφυγή, γράφοντας για την πολιτικοοικονομική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η πολιτική αστάθεια, που συνήθιζε να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ιταλίας, μόλυνε πλήρως τη Βρετανία», αναφέρει το κύριο άρθρο, προσθέτοντας πως «η χαμηλή ανάπτυξη και η υποταγή στις αγορές» είναι πλέον, επίσης, κοινά των δύο χωρών.

Πηγή: skai.gr