«Ενταχθείτε στη Wagner»: O Πριγκόζιν έβγαλε… επική διαφήμιση για νέους εθελοντές στο μέτωπο – Βίντεο

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου, είχε δηλώσει το Μάρτιο ο ιδρυτής της,  Πριγκόζιν

«Ενταχθείτε στη Wagner»… O Γεβγκένι Πριγκόζιν έδωσε στη δημοσιότητα… επική διαφήμιση και ζητεί νέους εθελοντές για το μέτωπο στην Ουκρανία, στον απόηχο της «έκρηξής» του για πολλούς νεκρούς μισθοφόρους του λόγω έλλειψης πυρομαχικών και των δηλώσεών του για «μηχανή του κιμά»… Στη διαφήμιση, εμφανίζεται ο Πριγκόζιν και άνδρες του με πλήρη εξάρτυση, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται... σπίθες. Το βίντεο ολοκληρώνεται με τα τηλέφωνα επικοινωνίας για στρατολόγηση.  

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου, είχε δηλώσει στα μέσα  Μαρτίου ο ιδρυτής της, αλλά έκτοτε έχει υποστεί ακόμη περισσότερες απώλειες στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ

Οι άνδρες της οργάνωσης έχουν υποστεί βαριές απώλειες, ενώ ηγούνταν των ρωσικών προσπαθειών να καταλάβουν την ουκρανική πόλη που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι κατά την μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρή μάχη στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος κατηγορεί επανειλημμένα τις ρωσικές τακτικές ένοπλες δυνάμεις ότι δεν στηρίζουν επαρκώς την παραστρατιωτική του οργάνωση δήλωσε χθες Τρίτη ότι η ρωσική ταξιαρχία είχε εγκαταλείψει τις θέσεις της. «Ο στρατός μας τρέπεται σε φυγή (...) έχασα περίπου 500 άνδρες», είπε ο Πριγκόζιν.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Πριγκόζιν στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν έξι μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριζαν τότε ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί-ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί.

Πηγή: skai.gr