Βρετανία: Χωρίς θύματα το ατύχημα με λεωφορείο στο Σόμερσετ - Προειδοποίηση για χιόνι και πάγο στους δρόμους

26 από τους 71 επιβαίνοντες στο διώροφο λεωφορείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Το περιστατικό αποδίδεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω πάγου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 54 από τους 71 επιβαίνοντες στο διώροφο λεωφορείο που ανατράπηκε το πρωί στο Σόμερσετ της ΝΔ Αγγλίας χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τα πληρώματα των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Από αυτούς 26 κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αλλά με τα τραύματά τους να μην προκαλούν ανησυχία. Πάντως τοπικός βουλευτής δήλωσε ότι τρεις εκ των νοσηλευθέντων φέρουν «σημαντικούς τραυματισμούς».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως αρχικά κηρύχθηκε «μείζον περιστατικό» λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβαινόντων στο όχημα, που ήταν εργαζόμενοι στον υπό κατασκευή σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Hinckley Point C.

Ωστόσο, η έκτακτη κινητοποίηση των αρχών έχει λήξει από τη στιγμή που αποσοβηθήκαν τα χειρότερα.

Το περιστατικό αποδίδεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω πάγου, με το Μετεωρολογικό Γραφείο να έχει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για «εξαιρετικά επικίνδυνες» συνθήκες μέχρι το τέλος της εβδομάδας λόγω νέου κύματος ψύχους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη το χιόνι και ο παγετός προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ ορισμένες τοπικές αυτοδιοικήσεις σε Σκωτία και Ουαλία αποφάσισαν να μείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κλειστό είναι και το αεροδρόμιο του Ινβερνές στη Σκωτία.

Οι αρχές προειδοποιούν επίσης για κίνδυνο διακοπών στην ηλεκτροδότηση, αλλά και για προβλήματα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις λόγω του χιονιού που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Τη νύχτα της Δευτέρας αναφέρθηκαν 53 συγκρούσεις οχημάτων και ακόμα 67 τροχαία συμβάντα, σε επτά από τα οποία υπήρξαν τραυματισμοί.

Στη βόρεια Σκωτία το χιόνι κατά τη διάρκεια της Τρίτης αναμένεται να φτάσει στα 15 εκατοστά.

Ο υδράργυρος υποχώρησε τη νύχτα της Δευτέρας στους -9,8 βαθμούς Κελσίου στο Γιόρκσιρ της ΒΑ Αγγλίας, ενώ αναμένεται να πέσει στους -11 τις επόμενες ημέρες.