Βρετανία: Τέσσερις οι υποψήφιοι... αντι-Τζόνσον - Αποκλείστηκε ο Τούγκενχατ

Την πρωτιά έλαβε και σε αυτόν το γύρο ο μέχρι πριν από δύο εβδομάδες Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, συγκεντρώνοντας 115 ψήφους

Του Θανάση Γκαβού

Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Τομ Τούγκενχατ αποκλείστηκε από την κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον μετά από την τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 49χρονος εκπρόσωπος της κεντρώας πτέρυγας του κόμματος έλαβε 31 ψήφους και αποκλείστηκε ως πέμπτος και τελευταίος.

Την πρωτιά έλαβε και σε αυτόν το γύρο ο μέχρι πριν από δύο εβδομάδες Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, κερδίζοντας 115 ψήφους (+14 από το δεύτερο γύρο).

Στη δεύτερη θέση παραμένει η Υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου και πρώην Υπουργός Άμυνας Πένυ Μόρνταντ με 82 ψήφους (-1) και την ακολουθεί η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας με 71 ψήφους (+7)

Την τέταρτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη ψηφοφορία, την Τρίτη, έλαβε η Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης και Κοινοτήτων Κέμι Μπέιντενοκ, με 58 ψήφους (+9).

Οι τρεις που θα προκριθούν από την ψηφοφορία της Τρίτης επρόκειτο να λάβουν μέρος σε ένα τρίτο τηλεοπτικό debate το βράδυ της ίδιας μέρας στο Sky News, το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά από την απόσυρση της συμμετοχής των Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας.

Με την τελική ψηφοφορία μεταξύ των Συντηρητικών βουλευτών την Τετάρτη θα καθοριστεί το τελικό ζευγάρι υποψηφίων από τους οποίους τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα επιλέξουν τον επόμενο ηγέτη των Τόρις και επόμενο Πρωθυπουργό.

Πηγή: skai.gr