Κλείσιμο

Βρετανία: Συνεχίζεται στη η κατακραυγή για το μισογυνιστικό δημοσίευμα για την αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τον διευθυντή της Mail on Sunday κάλεσε για συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ, συμμεριζόμενος την κατακραυγή που έχει προκληθεί μετά από το καταδικασθέν ως μισογυνιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας για την αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ.

Η εφημερίδα έγραψε την Κυριακή επικαλούμενη Συντηρητικό βουλευτή πως η κα Ρέινερ προσπαθεί σε συνεδριάσεις της Βουλής να αποσπά την προσοχή του Μπόρις Τζόνσον που κάθεται απέναντί της σταυρώνοντας τα πόδια της, καθώς «ξέρει ότι δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί».

Ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός χαρακτήρισε και σήμερα το δημοσίευμα και τον ισχυρισμό «σεξιστική, μισογυνιστική σαχλαμάρα», ενώ ο σερ Λίντσεϊ είπε στους βουλευτές ότι πρόκειται για υποτιμητικό και προσβλητικό δημοσίευμα που μόνο να αποτρέψει γυναίκες από το να μπουν στον πολιτικό στίβο μπορεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως αν βρεθεί η πηγή του δημοσιεύματος και του ισχυρισμού θα του επιβληθούν «όλα τα δεινά της γης», ενώ ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κρις Φιλπ δήλωσε πως οι υπεύθυνοι για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στους Συντηρητικούς «κοιτούν να δουν αν γνωρίζουν» την πηγή του δημοσιεύματος.

Ο κ. Τζόνσον επιβεβαίωσε δε πως επικοινώνησε την Κυριακή μετά από το δημοσίευμα με την κα Ρέινερ για να τη διαβεβαιώσει πως δεν κρύβεται ο ίδιος πίσω από αυτό και πως δεν το συμμερίζεται.

Πηγή: skai.gr