Βρετανία: Αυξήθηκαν στους 16 οι θάνατοι των παιδιών από Στρεπτόκοκκο Α - Εντείνεται η ανησυχία

Οι υγειονομικοί αναφέρουν πως ο αριθμός των θανάτων είναι ασυνήθιστα υψηλός για την εποχή αυτή.

Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία στη Βρετανία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες καθώς μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον Στρεπτόκοκκο Α . Συγκεκριμένα, σε 16 ανέρχονται πλέον τα θύματα με το τελευταίο να είναι ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών που προσβλήθηκε με τη νόσο.

Τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαφορετικές λοιμώξεις, που κυμαίνονται από μικρές ασθένειες έως θανατηφόρες ασθένειες.

Οι υγειονομικοί αναφέρουν πως ο αριθμός των θανάτων είναι ασυνήθιστα υψηλός για την εποχή αυτή. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 650 κρούσματα της επιθετικής αυτής μορφής έχουν εντοπιστεί στην Αγγλία, εκ των οποίων τα 170 παρατηρήθηκαν σε παιδιά και έχουν οδηγήσει σε 14 θανάτους. Δύο ακόμη θανάσιμα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό. Φαρμακοποιοί μάλιστα αποκάλυψαν ότι πολλοί ασθενείς ζήτησαν φάρμακα, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια, καθώς δεν υπήρχαν τα κατάλληλα αντιβιοτικά που αντιστοιχούσαν στις συνταγές τους. Τα προβλήματα διανομής κατηγορούνται για την έλλειψη εφοδιασμού ορισμένων φαρμακείων και νοσοκομείων. 

Η έξαρση των κρουσμάτων και οι φόβοι που προκύπτουν έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) σε κατάρρευση, με τους γονείς άρρωστων παιδιών να κατακλύζουν τα ιατρεία γενικής ιατρικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη δύο παιδιά πέθαναν στην Ισπανία από Στρεπτόκοκκο Α , όπως ανακοίνωσε η υγειονομική αρχή της περιφέρειας της Μαδρίτης 

Πηγή: skai.gr