Βρετανία: Σε διαθεσιμότητα βουλευτής των Εργατικών μετά από ροζ σκάνδαλο

Πέντε γυναίκες κατηγόρησαν τον 63χρονο Γκεραίντ Ντέιβις για ανάρμοστη συμπεριφορά και αγγίγματα, καθώς και υπονοούμενα σεξουαλικής φύσης από τον 63χρονο βουλευτή.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία τον βουλευτή Γκεραίντ Ντέιβις λόγω «απίστευτα σοβαρών καταγγελιών εντελώς απαράδεκτης συμπεριφοράς» που θα ερευνηθούν.

Οι καταγγελίες, που ανέδειξε το Politico στο Λονδίνο, έχουν γίνει από πέντε γυναίκες, οι οποίες μιλούν για ανάρμοστη συμπεριφορά και αγγίγματα, καθώς και υπονοούμενα σεξουαλικής φύσης από τον 63χρονο βουλευτή.

Πρόκειται για δύο βουλεύτριες, μία πρώην υπάλληλο του Εργατικού Κόμματος, μία 19χρονη ακτιβίστρια και μία πρώην αξιωματούχο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντέιβις απέρριψε σε δήλωση τις καταγγελίες. «Δεν αναγνωρίζω τις καταγγελίες και δεν ξέρω ποιος τις έκανε. Καμία εξ αυτών, από όσο γνωρίζω, δεν έχουν υποβληθεί ως επίσημη καταγγελία στο Εργατικό Κόμμα ή στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής της περιφέρειας του Δυτικού Σουόνσι στην Ουαλία είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων είναι και από τους κοινοβουλευτικούς υποστηρικτές της εκστρατείας για λύση του Κυπριακού.
 

Πηγή: skai.gr