Times: Τόσο επιβαρυντική που ίσως υποχρεώσει τον Τζόνσον σε παραίτηση η πλήρης έκθεση για το partygate

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η έκθεση της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για το partygate στη Βρετανία είναι τόσο επιβαρυντική για τον Μπόρις Τζόνσον που ο Πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί σε παραίτηση, γράφουν οι Times επικαλούμενοι ανώτερο αξιωματούχο με γνώση του περιεχομένου της έκθεσης.

Η υποβολή στην κυβέρνηση και η δημοσιοποίηση του πλήρους πορίσματος της κ. Γκρέι έχει αναβληθεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα που ξεκίνησε στο ενδιάμεσο η Μητροπολιτική Αστυνομία. Η αστυνομική έρευνα έχει ήδη οδηγήσει στην επιβολή προστίμου στον κ. Τζόνσον για μία από τις έξι υπό έρευνα συναθροίσεις στις οποίες πιστεύεται ότι ήταν παρών.

Η πηγή της έγκυρης εφημερίδας, ωστόσο, αναφέρει πως η έκθεση της Σου Γκρέι είναι άκρως επικριτική: «Θα κάνει τα πράγματα απίστευτα δύσκολα για τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα πίεσης επί της Σου Γκρέι - η έκθεσή της μπορεί να είναι αρκετή για τον τελειώσει».

Το ατελές πόρισμα της Σου Γκρέι που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ περιείχε κριτική κατά του Πρωθυπουργού, αλλά μόνο έμμεση και ήπια, καθώς έκανε λόγο για «σφάλματα ηγεσίας και κρίσης» από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει το μεσημέρι σε δημοσιογραφική ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησής του με αφορμή το δημοσίευμα των Times, ενώ ο εκπρόσωπός του είπε ότι κανένας στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει δει την ολοκληρωμένη έκθεση της Σου Γκρέι.

Πηγή: skai.gr