Βρετανία: Η Μέγκαν Μαρκλ δεχόταν «αηδιαστικές» απειλές, αποκαλύπτει στέλεχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Το απερχόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας αποκάλυψε πως υπήρξαν πραγματικές απειλές από την ακροδεξιά

Το γεγονός πως η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ δεχόταν «αηδιαστικές και πολύ πραγματικές» απειλές, ενώ εργαζόταν στη βασιλική οικογένεια, αποκάλυψε το απερχόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Νιλ Μπάσου. 

Ο Νιλ Μπάσου μιλώντας στο Channel 4 News ανέφερε ότι θα το καταλάβαινε αν η Μέγκαν Μαρκλ ένιωθε πως «απειλείται συνέχεια», προσθέτοντας ότι έχουν ασκηθεί διώξεις για τις απειλές αυτές.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2020, είπε πέρυσι ότι δεν ένιωθε ασφαλής όταν επισκεπτόταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ζευγάρι έχει μιλήσει για την μεταχείριση που έχει υπέστη πριν εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και τις επιπτώσεις που είχε στην ψυχική του υγεία. Από το 2016 ακόμα, μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης τους, ο Χάρι είχε βγάλει ανακοίνωση κατά των «τρολ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη στοχοποίηση της Μέγκαν.

«Αν είχατε δει τα πράγματα που γράφτηκαν και τα λαμβάνατε, το είδος της ρητορικής που υπάρχει στο Διαδίκτυο, αν ξέρατε όσα ξέρω, θα αισθανόσασταν υπό απειλή όλη την ώρα», είπε ο Νιλ Μπάσου.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν πραγματικές απειλές από την ακροδεξιά, είπε «βεβαίως. Είχαμε ομάδες να διερευνούν. Έχουν ασκηθεί διώξεις για αυτές τις απειλές».

Είπε ότι είχε προηγουμένως μιλήσει δημόσια για την απειλή της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας», λέγοντας ότι ήταν η «γρηγορότερα αναπτυσσόμενη» απειλή που αντιμετώπισε.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 και συνέχισαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr