Κλείσιμο

Βρετανία: «Μπλόκο» της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας- Ζητά από τους Εργατικούς να αλλάξει η διατύπωση

«Έχουν επιλέξει τα πολιτικά παιχνίδια, ζητώντας ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη παραιτηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη διαδοχή του, δεν θεωρούμε πως πρόκειται για αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού χρόνου», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η βρετανική κυβέρνηση αξιώνει από το Εργατικό Κόμμα να αλλάξει η διατύπωση της πρότασης δυσπιστίας προκειμένου να αφαιρεθεί η αναφορά στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και να τεθεί στη συνέχεια σε ψηφοφορία.

«Δώσαμε στους Εργατικούς την επιλογή για μια ξεκάθαρη ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Έχουν επιλέξει τα πολιτικά παιχνίδια, ζητώντας ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη παραιτηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη διαδοχή του, δεν θεωρούμε πως πρόκειται για αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού χρόνου», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ