Κορωνοϊός: Η Ελισάβετ ακύρωσε τους κανονιοβολισμούς για τα γενέθλιά της για 1η φορά

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε την ακύρωση των κανονιοβολισμών για τα 94α γενέθλιά της την προσεχή Τρίτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα 68 χρόνια της βασιλείας της. 

Μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ανέφερε στον διαπιστευμένο συντάκτη του ITV Kρις Σιπ ότι: “όλες οι αλλαγές είναι 'σύμφωνες με τις επιθυμίες της Αυτής Μεγαλειότητας'. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δε θα υπάρξει επίσημη παρέλαση γενεθλίων. "Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αυτής Μεγαλειότητας με κανέναν 'ιδιαίτερο τρόπο' φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού" τονίστηκε

Τυχόν βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι ιδιωτικές. Η βασίλισσα είναι στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ, ενώ ο Χάρι στο Λος Άντζελες.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Η βασίλισσα έχει δύο γενέθλια κάθε χρόνο. Τα πραγματικά της είναι στις 21 Απριλίου, ενώ τα «επίσημα» διεξάγονται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr