Βρετανία: Γκραντ Σαπς... ένας ακόμη «δελφίνος» για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον

Ο Γκραντ απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών, αλλά αν κερδίσει θα εκδώσει έναν έκτακτο προϋπολογισμό μέσα στις πρώτες 100 ημέρες για να μειώσει τους φόρους για τους πιο ευάλωτους

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς θα τεθεί υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times, μπαίνοντας και αυτός στην κούρσα διαδοχής μαζί με πολλούς υποφηφίους.

Ο Γκραντ απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών, αλλά αν κερδίσει θα εκδώσει έναν έκτακτο προϋπολογισμό μέσα στις πρώτες 100 ημέρες για να μειώσει τους φόρους για τους πιο ευάλωτους και να παράσχει κρατική υποστήριξη σε εταιρείες με υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας, ανέφεραν οι Sunday Times σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σήμερα.

«Πρέπει να είμαστε μια στρατηγική κυβέρνηση, νηφάλια στην ανάλυσή της και να μην κυνηγάμε το επόμενο πρωτοσέλιδο», ανέφερε ο Σαπς στην εφημερίδα.

Η Sunday Times ανέφερε ότι στόχος του Σαπς ήταν να αντιμετωπίσει την κρίση κόστους ζωής και να ανοικοδομήσει τη βρετανική οικονομία, ώστε να είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μέχρι το 2050.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ