Κλείσιμο

Έρευνα για δύο καταγγελίες περί εκφοβιστικής συμπεριφοράς κατά του Βρετανού Αναπληρωτή Πρωθυπουργού

Oι καταγγελίες αφορούν την περίοδο που ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης και έπειτα Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για δύο επίσημες καταγγελίες σε βάρος του περί εκφοβιστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια προηγούμενων θητειών του στην κυβέρνηση, ζήτησε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Οι δύο καταγγελίες έγιναν μετά από αρκετές ημέρες δημοσιευμάτων περί αναφορών για μπούλινγκ σε βάρος τους από στελέχη της δημόσιας διοίκησης που εργάζονταν σε υπουργεία όπου έχει διατελέσει πολιτικός προϊστάμενος ο κ. Ράαμπ.

Όπως ανάφερε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός στη σχετική επιστολή προς τον Ρίσι Σούνακ, οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο που ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης και έπειτα Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Ράαμπ σημειώνει ότι ποτέ δεν ανεχόταν το μπούλινγκ, ενώ αντικαθιστώντας τον Πρωθυπουργό σε κοινοβουλευτική συζήτηση το μεσημέρι της Τετάρτης είπε ότι ζήτησε την έρευνα αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις καταγγελίες, οι οποίες υποβλήθηκαν την Τρίτη.

Απέρριψε τις καταγγελίες αυτές, λέγοντας ότι είναι βέβαιος πως η συμπεριφορά του ήταν καθ' όλα επαγγελματική.
 

Πηγή: skai.gr