Κλείσιμο

Βρετανία: Επέστρεψε στα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ (vid)

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την πρώτη εμφάνισή της μετά από τα πρόσφατα προβλήματα υγείας έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Βίντεο και φωτογραφίες τη δείχνουν να στέκεται όρθια και να συνομιλεί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό σερ Νικ Κάρτερ, στον οποίο παραχώρησε ακρόαση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα δεν παρέστη τελικά την Κυριακή στην ετήσια τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο του κεντρικού Λονδίνου, εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη των πεσόντων πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μόλις λίγες ώρες πριν από την τελετή, η βασίλισσα είχε υποστεί έναν τραυματισμό στην πλάτη και με «μεγάλη λύπη» και «απογοήτευση» δε θα μπορούσε να παραστεί.

Ήταν μόλις η έβδομη φορά στα 69 χρόνια βασιλείας της που δεν παρέστη στην τελετή. Τις δύο ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τις υπόλοιπες βρισκόταν στο εξωτερικό.

Από τα τέλη Οκτωβρίου είχε γίνει γνωστό ότι η 95χρονη βασίλισσα είχε λάβει ιατρική σύσταση ανάπαυσης, κάτι που ακολούθησε διανυκτέρευσή της σε κλινική του Λονδίνου και οδήγησε σε ακύρωση υποχρεώσεών της.

Σε επιστολή της που αναγνώστηκε από τον γιο της πρίγκιπα Έντουαρντ στη Γενική Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας την Τρίτη, η βασίλισσα σχολίαζε ότι «κανένας δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου».

Ήταν η πρώτη φορά στα 51 χρόνια της εκκλησιαστικής σύναξης που η βασίλισσα ήταν απούσα,.

Πηγή: skai.gr