Μήνυμα Ελισάβετ μετά τις φήμες για την υγεία της: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η βασίλισσα Ελισάβετ επρόκειτο να παραστεί στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια, εκείνη ακύρωσε την εμφάνισή της.

Η ίδια, ωστόσο, φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα μέσω του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Edward που την εκπροσώπησε στον θεσμό.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω πως πέρασαν πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ παραστήκαμε στην πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνόδου» ανέφερε στο μήνυμά της η βασίλισσα και πρόσθεσε: «Kανείς από εμάς δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο».

«Ασφαλώς, στην πλούσιας πολυπολιτισμικότητας σύγχρονη κοινωνία μας, η ευημερία του έθνους μας εξαρτάται από τη συμβολή ανθρώπων κάθε πίστης, αλλά και καμίας πίστης. Ωστόσο, για τους πιστούς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση των δημόσιων λειτουργιών. Για πολλούς, ήταν καιρός άγχους, οδύνης και κόπωσης» ανέφερε η βασίλισσα. Τόνισε δε πως «παρόλα αυτά, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως το κάνει εδώ και αιώνες. Και η Εκκλησία προσαρμόστηκε συχνά σε νέους τρόπους, όπως την ψηφιακή προσευχή».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε πολλές από τις εμφανίσεις της για λόγους υγείας και η κατάσταση προκαλεί πολλά ερωτήματα όσον αφορά στο μέλλον του θρόνου.

Πηγή: Must