Βρετανία: Ένα 8χρονο κορίτσι νεκρό από την πρόσκρουση αυτοκινήτου σε δημοτικό σχολείο - Ακόμη 17 τραυματίες (Βίντεο)

Οδηγός του οχήματος ήταν μια 40χρονη γυναίκα η οποία έχει συλληφθεί ως ύποπτη για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση

Ένα κορίτσι ηλικίας 8 ετών έχασε τη ζωή του και ακόμα 17 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, όταν αυτοκίνητο έπεσε νωρίτερα σήμερα σε δημοτικό σχολείο στο Wimbledon, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Camp Road, όπου βρίσκεται το ιδιωτικό σχολείο θηλέων Study Prep. στο οποίο φοιτούν κορίτσια ηλικίας 4 έως 11 ετών.

«Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι δυστυχώς ένα παιδί πέθανε μετά από ένα περιστατικό όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε σε ένα σχολείο στο Wimbledon» ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία. 

Ο Clair Kelland, ο τοπικός αστυνομικός διοικητής για το νοτιοδυτικό Λονδίνο, δήλωσε: «Αυτά είναι τραγικά νέα και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του κοριτσιού, και όλους όσους σχετίζονται με το σημερινό περιστατικό. Παραμένουμε στο σημείο και συνεχίζουμε την έρευνά μας για τις πλήρεις συνθήκες του συμβάντος. Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι ο οδηγός του οχήματος, μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών, έχει συλληφθεί ως ύποπτη για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση».

Όπως είπε, μελετώνται οι μαρτυρίες που έχουν ληφθεί και υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης. Πιστεύεται ότι η οδηγός υπέστη κάποιο ιατρικό επεισόδιο την ώρα που οδηγούσε.

Ο βουλευτής στο Wimbledon, Στίβεν Χάμοντ, είπε στο BBC ότι πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προηγούμενη ανακοίνωση της Μητροπολιτικής αστυνομίας ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή αναφέρθηκαν εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο ενήλικες και επτά παιδιά. Αναμένουμε περαιτέρω ενημερώσεις για τις συνθήκες τους. Ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε στο σημείο. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις».

Τηλεοπτικά εναέρια πλάνα από το σημείο δείχνουν ότι το όχημα, ένα Land Rover, πέρασε πάνω από το γρασίδι στον χώρο του σχολείου, όπου εκείνη την ώρα τα παιδιά έκαναν πιθανότατα πικνίκ για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η αστυνομία από νωρίς ξεκαθάρισε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό, με δημοσιεύματα να μιλούν για «ιατρικό περιστατικό» που έκανε την οδηγό να χάσει τον έλεγχο.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου κάνει λόγο για ένα «απίστευτα θλιβερό» περιστατικό, κατά το οποίο χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεών της για την απομάκρυνση κιγκλιδωμάτων και για την παροχή πρώτων βοηθειών στο πλευρό πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Πηγή: skai.gr