Ζαχάροβα: Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας η Δύση - Τα όπλα που παραδίδονται στους Ουκρανούς καταλήγουν σε Γάλλους διαδηλωτές

«Υποστηρίζοντας την Ουκρανία, η Δύση και το ΝΑΤΟ άνοιξαν ένα κουτί της Πανδώρας, το οποίο θα τους γυρίσει σαν μπούμερανγκ» είπε η Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε την Πέμπτη ότι όπλα που παραδίδει η Δύση στο Κίεβο χρησιμοποιούνταν από Γάλλους που διαδηλώνουν για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ. 

«Τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο καταλήγουν στα χέρια διαδηλωτών και χρησιμοποιούνται εναντίον της αστυνομίας εκεί, στη Γαλλία», υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

«Υποστηρίζοντας την Ουκρανία, η Δύση και το ΝΑΤΟ άνοιξαν ένα κουτί της Πανδώρας, το οποίο θα τους γυρίσει σαν μπούμερανγκ» είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Ναέλ, ένας 17χρονος αλγερινής καταγωγής, πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο προάστιο της Ναντέρ του Παρισιού στα τέλη του περασμένου μήνα.

Έκτοτε, βίαιες διαδηλώσεις σάρωσαν τη Γαλλία, με σκληρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, λεηλασίες εμπρησμούς και καταστροφές σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει επίσημη έρευνα για ανθρωποκτονία και έχει προφυλακιστεί. 

Πηγή: skai.gr