Κλείσιμο

Η Βρετανία απέλασε πάνω από 40 Αλβανούς εγκληματίες, αλλά και μετανάστες

Εκτιμάται ότι πρόκειται για την τέταρτη βρετανική πτήση με την οποία απελαύνονται Αλβανοί υπήκοοι μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα

Περισσότεροι από 40 Αλβανοί υπήκοοι, εγκληματίες αλλά και μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκάφος, απελάθηκαν στην πατρίδα τους με ειδική πτήση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail. 

Συγκεκριμένα, η πτήση με τα 42 άτομα εθεάθη στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων Μητέρα Τερέζα στην αλβανική πρωτεύουσα, μετά την αναχώρησή του από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα την Πέμπτη.

Σε αυτή περιλαμβάνονταν 32 εγκληματίες που είχαν καταδικαστεί συνολικά σε 89 χρόνια φυλάκισης για αδικήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν επίσης έξι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν, και τέσσερις παράτυποι μετανάστες. Τρεις από αυτούς που απομακρύνθηκαν είχαν φθάσει αρχικά στη χώρα αυτή με μικρό σκάφος από τη βόρεια Γαλλία, ανέφεραν πηγές.

Συνοδεύτηκαν από βρετανούς αξιωματικούς της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και κατά την προσγείωση του αεροσκάφους παραδόθηκαν στην αλβανική αστυνομία. Εκτιμάται ότι πρόκειται για την τέταρτη βρετανική πτήση με την οποία απελαύνονται Αλβανοί υπήκοοι μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα. 
 

Πηγή: dailymali.co.uk