Βρετανία: Απαγγελία κατηγοριών σε πρώην στρατιώτη, ύποπτου για τρομοκρατία, που είχε δραπετεύσει από τη φυλακή

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εις βάρος ενός πρώην στρατιώτη, ύποπτου για τρομοκρατία, ο οποίος συνελήφθη χθες έπειτα από τέσσερις ημέρες του καταζητούνταν έχοντας δραπετεύσει από φυλακή του Λονδίνου

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εις βάρος ενός πρώην στρατιώτη, ύποπτου για τρομοκρατία, ο οποίος συνελήφθη χθες έπειτα από τέσσερις ημέρες του καταζητούνταν έχοντας δραπετεύσει από φυλακή του Λονδίνου.

Ο 21χρονος Ντάνιελ Αμπέντ Χαλίφι, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων και εργαζόταν στην κουζίνα της φυλακής Γουάντσγουορθ, κατάφερε το πρωί της Δευτέρας να ξεφύγει και δέθηκε κάτω από ένα φορτηγό τροφοδοσίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συνελήφθη χθες στο δυτικό Λονδίνο ενώ έκανε ποδήλατο κατά μήκος ενός καναλιού.

"Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του άνδρα που συνελήφθη αφού δραπέτευσε από την φυλακή Γουάντσγουορθ. Ο Ντάνιελ Αμπέντ Χαλίφι, 21 ετών, θα εμφανιστεί ενώπιων του Δικαστηρίου του Ουέστμινστερ την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου".

Ο Χαλίφι, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Μάιο, κατηγορήθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια. Φέρεται, επίσης, να έκανε φάρσα για βόμβα τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ