Συναγερμός στη Βρετανία: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθηκών μέσα σε λίγες μέρες

Συναγερμός στη Βρετανία: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθηκών μέσα σε λίγες μέρες

Θανάσης Γκαβός

Ακόμα 11 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με τους Times.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα περιστατικά στη χώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο. Όλοι οι ασθενείς πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο απότομος υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση της Βρετανίας ότι ο ιός που προκαλεί τη νόσο εξαπλώνεται στη χώρα χωρίς να ανιχνεύεται.

Μάλιστα οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να εξετάζουν μια εκστρατεία για να ενημερώσουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες για τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, καθώς τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Η Βρετανία διαθέτει περίπου 5.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά η κυβέρνηση θορυβημένη από την έξαρση της νόσου έχει παραγγείλει ακόμα 20.000 δόσεις.


 

Πηγή: skai.gr