Βρυξέλλες: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Η βοήθεια θα μεταφερθεί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας με φορτηγά

Ο δήμος των Βρυξελλών ξεκίνησε εκστρατεία για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία.Ο δήμαρχος της πόλης Φιλίπ Κλος ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι άνοιξε η αίθουσα Palais 11 του εκθεσιακού κέντρου στην περιοχή Χέιζελ για τη συλλογή προμηθειών για τις πληγείσες περιοχές.
 

Κουβέρτες, πάνες, παιδικές τροφές, χειμερινές μπότες, φακοί, είδη υγιεινής, υπνόσακοι, ζεστά πουλόβερ και κάλτσες ή σκηνές είναι μερικά από τα βασικά είδη που χρειάζονται επειγόντως.

"Το φαγητό δεν είναι απαραίτητο. Αφορά κυρίως πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους που δεν έχουν πια στέγη. Είναι επίσης χειμώνας εκεί, επομένως οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές", δήλωσε ο Σεβκέτ Τεμίζ, συντονιστής της εκστρατείας συλλογής. Το Palais 11 θα είναι ανοιχτό για την εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων από σήμερα έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Η βοήθεια θα μεταφερθεί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας με φορτηγά.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου δεν έχει ακόμη πληροφορίες σχετικά με το εάν κάποιοι Βέλγοι υπήκοοι τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Όπως αναφέρουν οι Brussels Times, περίπου 200 Βέλγοι είναι εγγεγραμμένοι στο υπουργείο Εξωτερικών στην πληγείσα περιοχή. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έρθει σε επαφή και έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν τραυματιστεί. Όλοι οι Βέλγοι της περιοχής, που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί, καλούνται να το αναφέρουν οι ίδιοι στις αρχές.

Πηγή: skai.gr