Το Κατάρ στέλνει 10.000 τροχόσπιτα για τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

 Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, διέταξε αερομεταφορά βοήθειας για τα θύματα του σεισμού

Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε την επαρχία Καχραμανμάρας της νότιας Τουρκίας νωρίς τη Δευτέρα και άλλος σεισμός 7,6 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή το απόγευμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3.432 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 21.103, μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της χώρας (AFAD).

Στη Συρία, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των σωστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι σχεδόν 1.622 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 3.649 τραυματίστηκαν στους σεισμούς, μέχρι στιγμής.


Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη 7/2) ότι θα στείλει 10.000 τροχόσπιτα στην Τουρκία και τη Συρία μετά τους βίαιους σεισμούς που έπληξαν τις δύο χώρες.

Σε δήλωση του το Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε ότι η κίνηση αυτή «αποτελεί ένα μέρος των προσπαθειών του Κατάρ να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό στη Συρία και την Τουρκία».
 

Τη Δευτέρα, ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, διέταξε να σταλεί βοήθεια για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA είπε ότι μια ομάδα διάσωσης, μια κινητή μονάδα νοσοκομείου, φάρμακα, σκηνές, φαγητό και ρούχα θα σταλούν επίσης στη χώρα.

Πηγή: skai.gr