Κλείσιμο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε - Η στιγμή που πατά τη σκανδάλη ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι

Ο Άμπε μιλά στον δρόμο, ο δράστης τον πλησιάζει, πυροβολεί δύο φορές, ένα σύννεφο καπνού καλύπτει τα πάντα... η εικόνα μίας δολοφονίας που στιγμάτισε την ιστορία

Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τη δολοφονία του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Η εικόνα από τη στιγμή της δολοφονίας θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη όσων ήταν εκεί, αλλά και όσων την είδαν μέσω των social media, ενώ θα στιγματίσει την παγκόσμια ιστορία, ως ένα κορυφαίο γεγονός το 2022.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Ο Σίνζο Άμπε μιλά στον δρόμο, όταν ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι τον πλησιάζει και πυροβολεί δύο φορές, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ένα σύννεφο καπνού καλύπτει τα πάντα τη στιγμή των πυροβολισμών. Αμέσως μετά, ο Σίνζο Άμπε βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος. Ακολουθεί αναστάτωση, πανικός και αμέσως μετά η μάχη για τη σύλληψη του δράστη.

Οι εικόνες που ανέβηκαν στα social media είναι συγκλονιστικές: 


 

Στο βίντεο της Daily Mail φαίνεται ο αιφνιδιασμός των ανδρών της ασφάλειας, οι οποίοι προτάσσουν τους χαρτοφύλακές τους, προκειμένου να προφυλάξουν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας: 

Πηγή: skai.gr