Ποιος είναι ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε - Εργαστήριο με χειροποίητα όπλα και εκρηκτικά είχε στο σπίτι του ο δράστης

Πρώην βετεράνος του Ναυτικού ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι - Δήλωσε «εκνευρισμένος» με τον πρώην πρωθυπουργό

Ολόκληρο εργαστήριο με χειροποίητα όπλα και εκρηκτικά έκρυβε στο σπίτι του ο δολοφόνος του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας.

Ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι σκότωσε τον Σίνζο Άμπε με δύο σφαίρες πισώπλατα, χρησιμοποιώντας πιστόλι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος από δύο κομμάτια, το ένα για την κάνη και το δεύτερο για τη λαβή, από ξύλο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μηχανισμός εκπυρσοκρότησης, ο οποίος ήταν ηλεκτρονικός.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου, αμέσως μετά τη δολοφονική του ενέργεια. Ο ίδιος αντιστάθηκε και οι φρουροί του πρώην πρωθυπουργού χρειάστηκε να δώσουν μάχη στη μέση του δρόμου, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Γιαμαγκάμι, όπου εντοπίστηκε το εργαστήριο των χειροποίητων όπλων και εκρηκτικών, η κατοχή των οποίων είναι παράνομη στην Ιαπωνία.

Προς το παρόν είναι άγνωστο γιατί ήταν «εκνευρισμένος» με τον Σίνζο Άμπε ο δολοφόνος, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της ανάκρισης.

Πηγή: skai.gr