Κλείσιμο

Βίλνιους: Συνάντηση Ζελένσκι - Σούνακ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ συζήτησαν ο ουκρανός πρόεδρος και ο βρετανός πρωθυπουργός

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ συζήτησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι και ο βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ειδικότερα τα βήματα προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που σημειώθηκαν στη λιθουανική πρωτεύουσα, καθώς και την πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Κατά τον κ. Ζελένσκι, θίχτηκε η περαιτέρω συνεργασία για την επέκταση των δυνατοτήτων του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης, ιδίως μέσω της απόκτησης όπλων μεγάλου βεληνεκούς και, στο μέλλον, δυτικών αεροσκαφών.

Ο Ρίσι Σούνακ αναφέρθηκε στο νεότερο πακέτο βρετανικής στήριξης για την Ουκρανία και στη σημασία των διευθετήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία που έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο G7. Ο Βρετανός ηγέτης σχολίασε ότι πλέον το Κίεβο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο ανθεκτικότητας έναντι της ρωσικής επιθετικότητας.

Ο ουκρανός ηγέτης δήλωσε ευγνώμων στον κ. Σούνακ και στο Ην. Βασίλειο για τη στήριξη στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, για τη συμμετοχή στην παροχή αποτελεσματικών εγγυήσεων ασφαλείας και για την πρόσφατη διοργάνωση της Διάσκεψης Ανάκαμψης της Ουκρανίας στο Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr