Κλείσιμο

VICE: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με UFO

Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω; Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έχει απόρρητες ενημερώσεις και ένα διαβαθμισμένο βίντεο σχετικά με ένα περιστατικό με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, αλλά αρνείται να το δώσει στη δημοσιότητα επικαλούμενο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναγνώρισε την ύπαρξη των πληροφοριών που αφορούν σε μια "επαφή" μεταξύ του αεροπλανοφόρου USS Nimitz και ΑΤΙΑ το 2004, απαντώντας σε αίτημα του ιστότοπου VICE. Πέρυσι, το Ναυτικό αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι τρία βίντεο με UFO - ένα από το συγκεκριμένο περιστατικό με το USS Nimitz το 2004 και δύο από το 2015 - ήταν πραγματικά βίντεο στα οποία διακρίνονταν ΑΤΙΑ. 

Ανταποκρινόμενo στο αίτημα του VICE, που επικαλέστηκε τον ομοσπονδιακό νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας, το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει στην επιστολή του ότι «έχει ανακαλύψει κάποιες φωτογραφικές διαφάνειες (σλάιντς) που έχουν διαβαθμιστεί ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Μια αξιολόγηση αυτών των στοιχείων υποδηλώνει ότι είναι επί του παρόντος, και προσηκόντως, είναι διαβαθμισμένες ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ και η Αρχική Αρχή Διαβάθμισης έχει διαπιστώσει ότι η δημοσίευση αυτών των στοιχείων θα προκαλούσε εξαιρετικά σοβαρή ζημιά στην Εθνική Ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών".

"Επίσης, διαπιστώσαμε ότι η ONI (το Γραφείο πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ) διαθέτει βίντεο με διαβάθμιση ΑΠΟΡΡΗΤΟ του οποίου δεν είναι η αρχική αρχή διαβάθμισης" τονίζεται στην επιστολή.

Το VICE αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει το βίντεο του μυστηριώδους συμβάντος στην κατοχή του, αλλά δεν σκοπεύει να το δώσει στη δημοσιότητα.

"Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι η ημερομηνία του βίντεο με το USS Nimitz είναι η 14η Νοεμβρίου 2004", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στον ιστότοπο. "Mπορώ να σας πω ότι η διάρκεια του βίντεο που κυκλοφορεί από το 2007 είναι η ίδια με τη διάρκεια του αρχικού βίντεο… Δεν αναμένουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο" ξεκαθάρισε ο αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr